سلامتی و بهداشت برای تن و روان

سلامتی و بهداشت برای تن و روان

این وبلاگ اختصاص دارد به سلامتی تن و روان ، همراه با گفته های ارزشمند از بزرگان بهداشت تن و روان
سلامتی و بهداشت برای تن و روان

سلامتی و بهداشت برای تن و روان

این وبلاگ اختصاص دارد به سلامتی تن و روان ، همراه با گفته های ارزشمند از بزرگان بهداشت تن و روان

دلایل معده درد که به آن بی توجهیم

بروز درد معده اغلب به دلیل مشکلاتی از جمله سندروم بی قراری روده، سوءهاضمه یا مشکلات ماهانه زنان است. بیشتر مردم براین باورند علت درد معده از خود معده ناشی می شود در حالی که ناراحتی های دیگری نیز ممکن است منشاء آن باشد. معده در قسمتی از بدن که انشعابات زیاد عصبی قرار گرفته است، قرار دارد بنابراین درد در قسمت های دیگر بدن مانند قلب، ریه یا گلو ممکن است به صورت معده درد بروز کند. خوشبختانه، در بیشتر موارد درد معده قابل درمان است اما در صورت مشاهده درد ناگهانی، شدید و طولانی همراه با دفع خون یا سرفه یا استفراغ باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

در این مطلب به نقل از «Prevention» به چند علت پنهان معده درد اشاره شده است که خواندن آن جالب و مفید است.

● احساس نفخ هنگام خوردن: ممکن است دیابت علت این ناراحتی باشد. در چنین شرایطی عصب های دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار می گیرد و این امر موقعی رخ می دهد که میزان بالای گلوکز تغییراتی در بدن به وجود می آورد و در نتیجه باعث تحریک عصب های معده می شود.

● عطسه و سرفه های دردناک در افراد مبتلا به دیسک کمر:دیسک به عنوان ضربه گیر ستون مهره ها عمل می کند و با ترک خوردن آن، ماده ای ژل مانند داخل آن نشت می کند و با فشار وارد کردن روی ستون فقرات، درد ایجاد می کند. ریشه های عصبی در این قسمت از بدن به معده و دنده ها پخش می شود بنابراین هر فشاری روی آن، در قسمت های دیگر بدن نیز ایجاد درد می کند. با انجام دادن فیزیوتراپی، ورزش و ماساژ همراه با مصرف داروهای مسکن می توان این ناراحتی را رفع کرد. اما در موارد شدید، فرد به جراحی نیاز پیدا می کند.

● مصرف نوشیدنی های گازدار:اگر چه نوشیدنی های گازدار و رژیمی و آدامس های بدون قند در کنترل وزن بدن موثر است. اما مصرف آن عوارض نامطلوبی دارد. مقدار کمی به اندازه ۵ گرم سوربیتول (ماده شیرین کننده) نفخ و معده درد ایجاد می کند. سوربیتول که نوعی کربوهیدرات است، در روده جذب نمی شود.

● درد پس از مصرف قهوه:کافئین عملکرد محرک دارد و باعث افزایش ضربان قلب، جریان خون و دمای بدن می شود. علاوه بر آن روند انقباض و شل شدن روده را کند می کند. علاوه بر آن مصرف قهوه باعث ناراحتی جداره معده نیز می شود.

● گلودرد:گلودرد بر اثر باکتری استرپتوکوکوس،شایع ترین عفونت باکتریایی است که در کودکان ۵تا۱۵ سال دیده می شود. این عفونت معمولا همراه با معده درد است. علت آن نیز راه پیدا کردن میکروب به جریان خون و واکنش پذیری غدد لنفاوی در معده است.به طور کلی این حالت بدون مصرف دارو از بین می رود اما در موارد شدید، استفاده از آنتی بیوتیک ضروری است. زنانی که از معده درد و نفخ رنج می برند، بهتر است به پزشک مراجعه کنند زیرا در موارد نادر علایم ذکر شده نشانه سرطان تخمدان است.

● ناراحتی روده:استرس علت شایع سندروم روده تحریک پذیر است. هنگام احساس خطر مغز روند هضم را کند می کند تا بدن بتواند روی تهدید تمرکز کند. استرس های ناشی از بحث کردن یا رانندگی کردن در ترافیک در ایجاد این حالت نقش دارد.

● سختی در نفس کشیدن:سرفه های خشک و سختی در نفس کشیدن شایع ترین علایم ذات الریه است اما در یک از هر ۱۰۰بیمار معده درد ایجاد می کند. ذات الریه، التهاب بافت در یک یا هر ۲ ریه است که بر اثر عفونت ایجاد می شود. معده درد بر اثر فشار وارد شده بر قسمت تحتانی ریه به وجود می آید. درمان این بیماری، معده درد را نیز التیام می بخشد.

● پیچ خوردگی بیضه:این حالت در مردان زیر ۳۰ سال دیده می شود. عصب هایی که از قسمت تحتانی کمر به بیضه ها می رود به معده راه پیدا می کند و معده درد به وجود می آورد.این ناراحتی ممکن است بر اثر آسیب دیدن بیضه بر اثر حادثه ورزشی به وجود بیاید اما در اغلب موارد بدون علت است. درد اغلب با حالت تهوع، استفراغ و تورم بیضه ها همراه است. طی ۶ ساعت از زمان حادثه، باید به این امر رسیدگی کرد تا از هر گونه آسیب دائمی پیشگیری شود.

10 راهکار تغذیه‌ای برای کاهش کلسترول خون

بدون شک شما هم بارها و بارها شنیده‌اید که بیماری‌های قلبی مهم‌ترین دلیل مرگ و میر انسان‌هاست. در واقع قلب بهترین گنجینه‌ی هر انسانی است که باید مراقبش بود.

متخصصان معتقدند که با مصرف مواد غذایی مناسب، ورزش و مراقبت از سلامت خود می‌توان خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را تا 80درصد کاهش داد. در این مقاله با 10 روش مقابله با این بیماری‌ها آشنایتان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هر روزتان را با آب پرتقال شروع کنید

از آب پرتقال‌های غنی شده با استرول‌های گیاهی استفاده کنید. کافی است در خرید آب پرتقال به برچسب آن دقت کنید تا حاوی استرول‌های گیاهی باشد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا روی 72 داوطلب زن و مردی که کلسترول خونشان بالا بود مطالعاتی انجام دادند.

در این پژوهش به داوطلب‌ها، آب پرتقال غنی شده با استرول‌های گیاهی و یا آب پرتقال معمولی داده شد.

بعد از انجام آزمایشات مشخص شد میزان کلسترول افرادی که آبمیوه‌های غنی شده مصرف کرده بودند به میزان 7 درصد و همچنین میزان کلسترول بد یا همان LDL آن‌ها به میزان 13 درصد کاهش یافته است.

در این پژوهش میزان کلسترول افرادی که آب پرتقال طبیعی مصرف کرده بودند هیچ تغییر چشمگیری نشان نمی‌داد. البته این امکان هم وجود دارد که این افراد به اندازه‌ی کافی از این آب میوه ننوشیده بودند.

بعدها در دانشگاه وسترن اونتاریو نیز پژوهش مشابهی انجام شد که نشان داد نوشیدنِ روزانه 3 لیوان آب پرتقال(از هر نوعی) به مدت 4 هفته میزان کلسترول خوب یا مفید خون را به میزان 21 درصد افزایش می‌دهد و تعادل بین کلسترول خوب و بد را تا 16 درصد بهبود می‌بخشد. توصیه می‌کنیم صبح‌ها دو لیوان آب پرتقال میل کنید.

یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30 درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش می‌دهد

هر روز 6 وعده‌ی غذای سبک بخورید

پژوهشی که روی بزرگسالان انگلیسی انجام شد نشان داده افرادی که روزانه شش وعده یا بیشتر غذا می‌خورند در مقایسه با افرادی که روزانه دو وعده پای میز غذا می‌روند، میزان کلسترول بسیار کمتری دارند؛ اگر چه امکان دارد گروه اول کالری‌ها و لیپیدهای بیشتری دریافت کنند. برای جلوگیری از این مشکل توجه داشته باشید، وعده های غذایی سبک و سرشار از سبزیجات داشته باشید.

ساندویچ‌هایتان را با نان کامل یا همان نان سبوس دار تهیه کنید

فقط با کاهش میزان گلوسیدهای ساده مانند نان سفید و جذب گلوسیدهای پیچیده‌ی بیشتر مانند نان کامل(سبوس‌دار) وبرنج قهوه‌ای می‌توانید میزان کلسترول خوبتان را افزایش دهید و میزان تری‌گلیسیرید و اسیدهای چرب دیگری که سلامت قلبتان را به خطر می‌اندازد را کاهش دهید.

روغن زیتون را فراموش نکنید

پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع نشده‌ی مونو که در روغن زیتون وجود دارد میزان کلسترول بد را در افرادی که از دیابت و یا سندروم متابولیک رنج می‌برند کاهش می‌دهد.

درون سالادهایی که تهیه می‌کنید روغن زیتون بریزید و یا اینکه سس سالادتان را با این روغن تهیه کنید. سس سرکه مناسب است. این سس با سرکه و روغن زیتون تهیه می‌شود.



قبل از دم کردن قهوه نصف قاشق چای‌خوری دارچین به اضافه کنید

یک پژوهش پاکستانی نشان داده است که مصرف 6 گرم دارچین معادل حدوداً نصف قاشق غذاخوری در روز، میزان کلسترول بد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را 30درصد و تمام کلسترول را به میزان 26 درصد کاهش می‌دهد. اگر اهل قهوه خوردن هستید قبل از دم کردن، نصف قاشق چای‌خوری به آن، دارچین اضافه کنید. البته می‌توانید از این ادویه‌ی خوش عطر در چایتان نیز استفاده کنید.

تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و می‌توانند به کلسترول‌های بد خون چسبیده و آن‌ها را جذب کنند.

جو

جو دوستدار سلامت قلب شماست. محققان معتقدند که جو حاوی فیبر حلالی به نام بتاگلوکان است و مصرف منظم آن یعنی یک فنجان و نیم در روز می‌تواند میزان کلسترول بد را به میزان 12 تا 24 درصد کاهش دهد. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این فیبرها در معده، کلسترول را جذب خود می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که وارد جریان خون شود.

یک روز در میان گریپ‌فروت بخورید

گریپ‌فروت سرشار از پکتین است. این فیبر حلال میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. اما توجه داشته باشید که گریپ‌فروت جذب خیلی از داروها را با مشکل مواجه می‌کند. برای جلوگیری از کاهش اثرات دارویی که مصرف می‌کنید قبل از خوردن گریپ‌فروت با پزشک معالجتان مشورت کنید. سیب نیز منبع خوب پکتین است.

عسل را جایگزین قند، شکر و مربا کنید

پژوهشی که در امارات متحده‌ی عربی انجام شد نشان می‌دهد که در افراد سالم، میزان کلسترول و کلسترول ال.دی.ال بعد از مصرف یک نوشیدنیِ حاوی عسل کاهش می‌یابد؛ اتفاقی که بعد از مصرف نوشیدنی‌های حاوی گلوسید نمی‌افتد.

بعد از شانزده روز مصرف نوشیدنی عسل، میزان کلسترول خوب شرکت کننده‌ها افزایش و میزان هموسیستئین آن‌ها کاهش یافته است. هموسیستئین، اسید آمینه‌ای است که خطر بیماری‌های قلبی و سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد.

انواع لوبیاها

تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقدار زیادی فیبر هستند و می‌توانند به کلسترول‌های بد خون چسبیده و آن‌ها را جذب کنند. نیم فنجان لوبیا می‌تواند مقدار قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.

زنده باد میوه و سبزی‌جات

مصرف زیاد میوه و سبزی‌جات برای همه توصیه می‌شود. اگر دچار کلسترول بالا هم باشید باید مصرف این مواد غذایی را بیشتر کنید.

میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی مقدار زیادی فیبرهای حلال هستند. توصیه می‌کنیم روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنید تا از فواید بی‌شمار آن‌ها بهره‌مند شوید.

توصیه می‌کنیم این میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید: سیب، مرکبات، انواع توت‌ها، هویج، زردآلو، آلو بخارا، کلم، سیب‌زمینی شیرین، گل کلم،بروکلی و بروکسل.